афротурист

Wycieczka uczniów ZSA na 22 Międzynarodowe Targi Gastronomiczne Eurogastro oraz 11 Międzynarodowe Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel 2018

          DSC 0225 Dnia 23 marca 2018r. uczniowie klas III TŻiUG, III TH i III TTŻ wraz z opiekunami Iwoną Pavlidou, Markiem Pawlaczykiem i Agnieszką Korczyk mieli okazję uczestniczyć w święcie branży gastronomicznej i hotelarskiej czyli w targach Eurogastro i WorldHotel.

EuroGastro to najważniejsze wydarzenie targowe w Polsce dla sektora HoReCa. Tradycją Targów EuroGastro jest bogaty program wydarzeń towarzyszących, na które składają się przede wszystkim: pokazy kulinarne,  konkurs kawowy, a także warsztaty, szkolenia i seminaria.  Dzięki takim wydarzeniom  profesjonaliści z branży a także uczniowie mogą doskonalić swoje umiejętności, poznawać aktualne tendencje  i kierunki rozwoju, a także podpatrywać działania mistrzów.

W tej edycji targów wyodrębniono 5 sektorów tematycznych:

   - sprzęt, meble i akcesoria do kompleksowego wyposażenia i sprawnego funkcjonowania zaplecza kuchennego restauracji, środki czystości, odzież robocza, systemy komputerowe i usługi konsultacyjne

  -  żywność i napoje dla gastronomii, w tym świeże i mrożone produkty i półprodukty oraz wszystko, co niezbędne do stworzenia unikalnej karty deserów w punktach gastronomicznych

  -  kawa - pełen zakres urządzeń i produktów do profesjonalnego parzenia i serwowania kawy

  -  wyposażenie sal restauracyjnych i barów, w tym zastawa i bielizna stołowa, meble i elementy dekoracji wnętrz

   - drink & bar: alkohole mocne, wina, piwa, sprzęt i akcesoria do win i alkoholi, produkty i półprodukty niezbędne do przyrządzania drinków

Uczniowie mieli okazję zapoznać się z najwyższej jakości wyposażeniem gastronomicznym i hotelarskim, z szeroką ofertą żywności, napojów i alkoholi. Ponadto ekspozycje targowe obu wydarzeń umożliwiły uczniom zapoznanie się z najnowszymi rozwiązaniami niezbędnymi do aranżacji lokali gastronomicznych oraz obiektów noclegowych.    

Wystawcy Targów EuroGastro przedstawli całościową ofertę wyposażenia zaplecza kuchennego dla restauracji, kawiarni, piekarni, cukierni, lodziarni, barów, małej gastronomii, pubów czy pizzerni, jak też punktów zbiorowego żywienia. Poza niezbędną infrastrukturą firmy zaproponowali pełen asortyment produktów i półproduktów spożywczych koniecznych do stworzenia odpowiedniego menu. Znalazły się tam świeże ryby, owoce morza, mięsa, wędliny, warzywa, zioła, przyprawy i nabiał, jak też wyroby słodkie i słone, świeże i mrożone do częściowego lub pełnego wypieku. Targi EuroGastro to także wachlarz napojów, w tym najlepszych gatunków kaw, smakowych gorących czekolad, naturalnych soków, wód mineralnych, herbat, a także alkoholi.

               Z kolei w części Targów WorldHotel zainteresowani uczniowie znaleźli wszystko, co potrzebne by wyposażyć pokoje hotelowe, recepcje, centra konferencyjne, ośrodki spa & wellness. Wystawcy zaprezentowali m.in. meble, oświetlenie, tekstylia hotelowe i elementy wystroju wnętrz. Nie zabrakło rozwiązań informatycznych, systemów zarządzania hotelem, automatyki budynkowej czy środków zapewniających czystość. Ofertę uzupełniły usługi projektowe oraz infrastruktura rekreacyjna.

                                                                                                                                                            

                                                                         Zapraszam do obejrzenia fotorelacji z targów Iwona Pavlidou

sadiogorod.net

Współpracujemy z hotelami:

sheraton

intercontinental

mariott

sofitelWarsawVictoria

okecie

westin